Skip to content

När Berkan Çetinkaya startade Little Italy Barber Shop ville han inte bara erbjuda den bästa hår- och skäggvården i Uppsala. Genom skön atmosfär och oklanderlig service skulle han ge kunden en helhetsupplevelse och bakom satsningen lade han all sin kärlek. Något som redan från dag ett har visat sig vara helt rätt.

Det var som att butikslokalen på Svartbäcksgatan talade till barberaren Berkan Çetinkaya, 36, när han hittade den. Inte bara visste han att tiden hade kommit för att satsa på något eget, han kunde också se exakt framför sig vad de blivande kunderna skulle få möta när de klev innanför salongsdörren.
– Det tog två månader att inreda för jag ville göra allt med kärlek, säger Berkan Çetinkaya.
Inspirerad av tiden som student i New York och ett sparat minne av de mysiga kvarteren i Little Italy satte han i gång och skapade sin drömsalong.
– Jag älskade miljön där och när jag hittade den här lokalen som ligger på Uppsalas mysigaste gata kopplade jag det direkt till Little Italy. Jag vill att mina kunder ska få samma känsla när de kommer in i salongen och jag satsar på kvalitet, vi kör varm handduk, doften av italiensk aftershave och bjuder på espresso.
Förutom doften är det som möter besökaren grönt kakel och frisörstolar i rött läder. På väggarna blandas bilder på Maradona i Napolitröjan med vespor och collage med gamla rakknivar. Nyckelordet är old school,